Our School

Welcome to Werneth Primary School from Werneth Primary School on Vimeo.

We are Werneth Primary School, a mixed primary academy in Oldham, Greater Manchester. We are part of The Pinnacle Learning Trust, a multi-academy trust set up to raise the standards of education within Oldham.
We are based on Coppice Street in Werneth and we became an academy on 1st February 2014 to further support our vision to become an outstanding school and enable our pupils to realise their full potential and prepare them to become responsible and successful citizens. We believe every child is entitled to the highest quality of teaching and learning.

Please note: Thanks to our partnership with the Pinnacle Learning Trust, Werneth Primary School pupils will now get priority admissions to Hathershaw College. As one of our community’s leading secondary schools, this ensures that all of our pupils will be guaranteed access to an incredible educational pathway if that is what you want for them. 

Our School Building & Facilities


Werneth Primary School BuildingWith its distinctive clock tower, Werneth Primary School began life as two schools.

The junior school opened in 1893 and the playground includes an all-weather pitch, which can be used for numerous activities. The surrounding grounds provide opportunities for children to plant and grow their own flowers and food – green fingered parents are always welcome to help!

The infant and nursery school originally opened in 1897 but was rebuilt and reopened in January 1995. The staff played a key role in designing and furnishing the building and we feel it reflects our philosophy and supports our educational practice. Since its opening, we have added a sensory room, a quiet room and covered play areas to extend our provision and meet the needs of all our children more effectively.

Following the amalgamation, we built a corridor to link the two buildings, along with a joint staff room and office spaces. We have also added a nurture room which is used for children who need a quiet space and a medical room and we also have use of a recently refurbished art, design and technology room.

Our building has been modified and includes wheelchair access to the main school areas. A lift is available in the infant school to provide access to all floors. Additional reasonable adaptations are made when necessary to meet the needs of all who use the school.